oog opbouw

Waarom regelmatige oogcontroles niet alleen voor brildragers zijn

Veel jongvolwassenen schuiven oogcontroles op de lange baan tot het moment dat de wereld niet meer zo scherp lijkt als eerst. Wat ze vaak niet beseffen is dat een helder zicht meer is dan alleen scherp kunnen zien. Mensen die zich geen zorgen maken omdat ze nog geen bril nodig hebben, kunnen toch problemen onder de leden hebben. Heiming Aben, bekend om zijn mykita brillen, adviseert iedereen ongeacht hun leeftijd of noodzaak voor een bril, regelmatige controles uit te voeren. Het gaat hierbij niet alleen om het corrigeren van zicht maar ook om het voorkomen van ooggerelateerde aandoeningen die je gezichtsvermogen op lange termijn kunnen beïnvloeden.

Een slecht zicht kan gevaarlijk zijn

Zichtproblemen kunnen risico’s met zich meebrengen in dagelijkse activiteiten zoals autorijden, werken met machines of zelfs het oversteken van de straat. Het is cruciaal dat je helder kunt zien om je eigen veiligheid en die van anderen niet in gevaar te brengen. Regelmatig je ogen laten checken door een professional kan vroegtijdig problemen aan het licht brengen die je misschien niet eens had opgemerkt. Kleine ongemakken zoals moeite met lezen van verkeersborden of het niet kunnen onderscheiden van gezichten kunnen wijzen op onderliggende problemen. Dit bewustzijn kan het verschil maken tussen een normale dag en een dag met onverwachte complicaties.

Ontdek de oorzaak van jouw oogproblemen

Oogcontroles zijn er niet alleen om een bril of contactlenzen voor te schrijven. Ze zijn essentieel om de onderliggende oorzaken van zichtproblemen te ontdekken. Een optometrist kan bepalen of je last hebt van bijvoorbeeld droge ogen, glaucoom of maculadegeneratie, aandoeningen die je misschien niet direct koppelt aan het zicht maar die wel degelijk invloed hebben op je ogen. Heiming Aben stelt dat een tijdige diagnose en behandeling cruciaal zijn om ernstige gevolgen te voorkomen. Bij een bezoek aan de optometrist krijg je een volledig beeld van de gezondheid van je ogen. Heiming Aben opticien uit Roermond is zo’n plek waar je terecht kunt voor een grondige oogcontrole Laat je ogen dus regelmatig nakijken om de oorzaak van eventuele problemen te achterhalen.