Herenmode trends winter 2021 – 2022


Herenmode trends winter 2021 – 2022


De skinnyjeans zullen een zeldzaamheid worden in ons straatbeeld. En gelukkig maar.

Hoewel bij de vrouw de skinnyjeans nog wel kon sieren, werd de verspreiding van skinnyjeans naar de mannelijke drager voor veel mensen iets te veel van het goede.

Ze gingen maar strakker en strakker zitten; zo strak zelfs dat de gemiddelde mannelijke skinny-jeans drager spontaan met een hoog stemmetje begon te praten. Dat vindt en vond geen enkele vrouw aantrekkelijk natuurlijk. Dit heeft de modebewuste gemiddelde Nederlandse man dan zich blijkbaar gerealiseerd, want in 2022 zullen de skinnyjeans in grote mate afnemen.

Ja, eigenlijk net zoals op de fluctuerende beurs op het Damrak gaat ook de mode gewoon op en neer. Af en toe raakt iets uit, maar komt het gewoon weer terug. Rare flaters zitten er altijd tussen, maar men lijkt toch al snel weer terug tot zijn zinnen te komen. Zo’n voorbeeld is de motorzonnenbrillen die voorheen in de jaren 80’ ongelofelijk in waren, en in 2014 na jaren afwezigheid opeens weer opdoken. Slimme warenhuizen slaan hier een goede slag uit, zoals Rayban.

Wat komt er voor skinnyjeans in de plaats?

Wijdse broeken. Vogue voorspelt wijdse mannenbroeken broeken voor 2022.

Lange Jassen: Welkom

Het is niet lang geleden dat bontjassen zowel bij mannen als vrouwen (vooral op de middelbare school) in waren. Maar deze zijn steeds minder op straat te vinden. Wellicht komt dat door de toenemende kritiek van dierengroepen t.o.v.  bont, of misschien is het gewoon een natuurlijke fluctuatie in de mode. Wat in ieder geval meer gezien gaat worden in het jaar 2022, zijn lange jassen. Net als lange t-shirt die zo ver tot onder het billenwerk reiken, zullen jassen, ook in lengte toenemen. Laten we hopen dat ze niet hetzelfde formaat aannemen van de XXl-t-shirts waar menig student dagelijks over lijkt te struikelen en mee vast komt te zitten tussen de spaken van hun fiets, maar een iets gematigdere lengte waarmee iedereen nog akkoord kan gaan.

Op het moment zijn de jassen al vrij veel in het straatbeeld te zien, en vaak in de kleuren groen en bruin. Deze trend zal in de koude maanden van 2022 toenemen, en wellicht over de zomer in de herfst van volgend jaar zijn herintrede doen.

Bruin, Bèige en Zwart

De kleuren lijken te gaan afnemen in het komende jaar. De extravagantie wordt de deur uit gegooid, wat wellicht te maken heeft met de realisatie van mensen dat het buiten de Gayparade in Amsterdam geen enkele zin heeft om er als een uitbundige dragqueen bij te lopen, en de soberheid zal zijn herintrede doen. Volgens vele is er weinig reden tot vrolijkheid, en volgens vele is enkel dit feit al reden genoeg tot vrolijkheid: het moet maar eens afgelopen zijn met de extravagantie ten top. Althans dat is de boodschap die de modetrends van 2022 gaan uitdragen. Kleren weergeven toch vaak de stemming van de economie, de politiek en weergeven in zekere zin de staat van het land.

Daarom dit komende jaar sobere en ingetogen kleuren, sjiek en back to basic: Bruin, Bèige, Grijs en Zwart- tinten, voor zowel schoenen (leer) als voor jassen en ook voor herenondergoed. Wellicht een bruine kep en warme dichte sjaals!