Armbandjes trends 2022Armbandjes trends 2022

Het is rond, het blinkt, je draagt het bij je en het is geen multomap…. wat dacht je van een armband? Natuurlijk heb je ze in verschillende soorten en maten, verschillende materialen en natuurlijk verschillende prijsklassen. Maar eentje die nooit echt uit de mode raakt is de zilveren armband. Zowel te dragen door man als door vrouw. Menigeen draagt zelfs liever zilver dan goud.

Materiaal

Waarom is een zilveren armband tijdloos? Het is materiaal wat makkelijk te bewerken is en door de mooie glans van het materiaal is het een gewild product. Het krijgt zelfs een merkje om de waarde te bepalen of de echtheid te garanderen (bron: Wikipedia). Het klopt dat zilver kan gaan verkleuren, goud heeft dat probleem niet. Maar ook dat is makkelijk te verhelpen. Je kunt het materiaal zelf oppoetsen of even langs een juwelier om het ‘te laten wassen’. Het is dus een goedkoper product wat voor velen ook de doorslag geeft om het eerder te gaan dragen dan goud.

Soorten

Er zijn natuurlijk heel veel modellen waar je uit kunt kiezen. its-beautiful.nl geeft als trendtip de ‘Armbanden met teksten’. Waarom is dit nog steeds in? Zij geven als verklaring dat dit soort armbanden tijdloos zijn. Wat kun je zoal als tekst gebruiken op je armband:

– De naam van je geliefde.

– Je eigen inspirerende quotes.

– Inspirerende quotes van anderen.

– Je trouwdatum.

– Etc….

Heel veel variatie dus! Maar dat zijn natuurlijk niet de enige modellen die er bestaan. Je hebt hele fijne modellen, als je van robuust houd dan heb je daar ook allerlei variatie in. Zelfs je eigen ontwerp kun je laten maken door een zilversmid. Waar ook veel variatie in zit, dat zijn de slotjes. Heb je liever een armband met slot, dan heb je de keus uit verschillende slotjes.

De meest bekende is de karabijn slot. Je weet wel, dat haakje wat je met je nagel moet openen om het ringetje van het uiteinde van je armband eraan te haken. Wat een super makkelijk slot is, is de magneet slot. De twee uiteinden klik je zo aan elkaar en vast zit hij. Wat ook kan is een armband zonder slot: de ‘bangle armband’. Deze kan niet in maat versteld worden en schuif je zo over je hand. Een schakelarmband is ook populair. Deze is geschikt voor zowel heren als dames en de schakels heb je in verschikkende maten: van stoer tot degelijk.

Kortom er is een overvloed aan mogelijkheden en er is altijd wel een die jij leuk vind. =