Aandachtspunten bij het kiezen van het juiste overhemd voor heren

Aandachtspunten bij het kiezen van het juiste overhemd voor heren

Het juiste overhemd voor heren kan een outfit maken of breken. Je kunt een heren overhemd dragen om er professioneel uit te zien op kantoor, maar ze zijn ook geschikt voor een avondje uit. Er zijn verschillende elementen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een overhemd. Het maakt dan niet uit of je winkelt voor zakelijke behoeftes, formele evenementen of vrijetijdskleding. Deze omvatten pasvorm, stijl, stof en kwaliteit.

Pasvorm

Er zijn verschillende manieren om te bepalen of een overhemd de juiste pasvorm heeft. Voelt het comfortabel? De mouwen van het overhemd mogen niet te strak of te los zitten. De borst, taille en schouders moeten goed passen zonder te strak of los te zitten. Hoe ziet het eruit? Een overhemd mag niet te kort of te lang zijn. Als je een spijkerbroek draagt, wil je dat er minstens een centimeter van een overhemd zichtbaar is vanaf je taille. Zo wordt je riem niet helemaal bedekt door de zoom van je shirt.

Stijl

Er zijn veel stijlen heren overhemden beschikbaar. De meest voorkomende en meest populaire zijn overhemden met lange mouwen. Daarnaast zijn er overhemden met korte mouwen, die vaker worden gedragen bij warm weer. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een overhemd. Het meest gekozen type shirt is het shirt met lange mouwen. Deze zijn er zakelijk en stijlvol uit op verschillende gelegenheden. Shirts met korte mouwen zitten meestal niet te strak om je armen. Dit betekent dat ze niet beklemmend of oncomfortabel aanvoelen als je ze voor langere tijd draagt. Als je liever ondershirts onder je gewone overhemden draagt, zoals veel mensen tegenwoordig doen, dan is dit type overhemd misschien niet voor jou.

Kledingstof

Stof is de belangrijkste factor om te overwegen bij het kopen van een overhemd. De stof heeft invloed op hoe comfortabel en ademend het shirt aanvoelt. Natuurlijke stoffen zijn meer ademend en zachter dan synthetische stoffen, maar ze zijn ook minder duurzaam. Katoenen overhemden hebben de neiging om gemakkelijk te kreuken en moeten na het wassen worden gestreken. Dit kan ook de vezels beschadigen. Synthetische stoffen zijn meestal vlekbestendig. Dit maakt deze stof veelzijdig, omdat je deze bij verschillende situaties en weersomstandigheden kunt dragen.

Kwaliteit

Een overhemd van hoge kwaliteit is gemaakt om lang mee te gaan. Een overhemd van goede kwaliteit is gemaakt van hoogwaardige stoffen en materialen die duurzaam en comfortabel zijn om te dragen. Overhemden van goede kwaliteit moeten bestand zijn tegen herhaaldelijk wassen zonder hun vorm of kleur te verliezen.